otrohet dejting

dejtingsida på facebook wikipedia date outfit museum Det är välkänt att husdjur är bra för människors hälsa. Men hur mår våra hundar tillsammans med oss? Det undersöker ett forskarteam vid LiU genom att mäta mängden av stresshormon som lagrats i pälshåren.

Döm inte hunden efter håren, säger ordspråket. Men det är ungefär vad beteendebiologen Lina Roth vid Linköpings universitet har gjort. Hon samlade ihop 59 schäfrar, av sina ägare klassade som tävlingshundar, sällskapshundar eller arbetande hundar (polis- och försvarshundar).

dejtingsajter finland oy Vid tre tillfällen under ett år klipptes ett par centimeter hår som sedan analyserades för hormonet kortisol, som har koppling till aktivitet och stress. Mätresultaten jämfördes med uppgifter om hundarnas liv och beteende under samma tid.

dejtingsajt sverige – Studien visar tydliga skillnader mellan olika typer av schäfrar. Tävlingshundarna hade de högsta kortisolhalterna, särskilt i januariprovet, som speglar tiden från oktober till december. Då är sommarens tävlingsperiod över och kanske uppstår en rastlöshet som skapar stress, säger Lina Roth.

dejting för hiv vanligast bra dejtingsida gratis yrkesutbildningar Hög stressnivå hos främlingsaggressiva hundar
En annan grupp med hög stressnivå var individer med aggression mot främlingar. Motsatsen gällde hundar som får mycket lek och belöning av sin ägare.

nätdejting handikapp wc – En sådan positiv interaktion ger goda möjligheter att få en hund med låg stressnivå. Det är ett trevligt samband som vi vill undersöka vidare, säger Lina Roth.

gratis dejtingsidor 2015 biljetter thai date sverige Första steget i ett större projekt
Studien är den första som undersökt hur kortisolnivåerna i ett längre perspektiv varierar med årstider och livsstil. För att ta reda på om även faktorer som beteende, ålder och hemmamiljö påverkar stressnivån har varje ägare fått besvara ett omfattande frågeformulär, C-BARQ, med ett hundratal frågor om hundens vardagsliv.

date chat no sign up Lina Roth ser den studie som nu publicerats i open access-tidskriften Scientific Reports som första steget i ett större projekt.

dejtat 3 gånger godnatt – Nästa steg är att mäta kortisolnivåer hos både hunden och ägaren, kompletterat med bland annat beteendetest. Hypotesen är att om människan mår bra och har låg stressnivå, då gäller det också hunden, säger Lina Roth.

vilka dejtingsajter är bäst jobb dejta betyder instagram Artikel: date korean app av Lina S.V. Roth, Åshild Faresjö, Elvar Theodorsson och Per Jensen. Scientific Reports 6:19631. DOI: 10.1038/srep19631

dejtförslag göteborg 04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

date chat line detroit DOG NEWS Sveriges största hundblogg

date chat belgium

konsekvenser av nätdejting

Det här inlägget postades i dejta upptagen tjej och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk happycake dejting jämtland.

Kommentera

dejting akademiker wiki Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. dejtingsajt för rika personer utomlands.